Kategorie

Prohlédnuté produkty

Přípravek pro ustálení ph bazénové vody, auamar alkalita plus, 0,9 kg

Přípravek pro ustálení ph bazénové vody, auamar alkalita plus, 0,9 kg Zobrazit větší
Celková alkalita je parametr, který má přímý vliv na pH. Jeho správná hodnota zajišťuje to, že pH vody je stabilní a příliš se standardním dávkováním chloru, nebo ... Více v detailním popisu níže.

Možnosti doručení:

Výdejní místo Karlovy Vary: následující pracovní den- zdarma

Doprava po celé ČR: 2 pracovní dny- viz. ceny dopravy

Více informací

Zobrazit všechny produkty v kategorii Čištění bazénů a vody

 

Více informací

Celková alkalita je parametr, který má přímý vliv na pH. Jeho správná hodnota zajišťuje to, že pH vody je stabilní a příliš se standardním dávkováním chloru, nebo např. vločkovače nemění. Celková alkalita by se v našich podmínkách měla pohybovat v rozmezí 80-120 mg/l ve formě uhličitanu vápenatého (CaCO3). Pro její orientační stanovení jsou dostupné testery. Celková alkalita se ve vodě chová vždy opačně než přidávaný přípravek na úpravu pH. Při přidávání pH- se celková alkalita chová jako pH+ a přídavek tak neutralizuje. Funguje tak i v opačném směru. Proto by se měla celková alkalita ve vodě sledovat, protože pro správnou údržbu vody v bazénu není dobré, když je celková alkalita moc nízká nebo příliš vysoká. Pokud pH vody v bazénu neustále kolísá a nedaří se ho správně upravit, pak má voda nízkou celkovou alkalitu a je potřeba ji zvýšit přídavkem přípravku Marimex Alkalita Plus. Pokud je naopak pH příliš vysoké a nedaří se ho snížit, je ve vodě celková alkalita příliš vysoká. Při vysokém pH se ve vodě rychleji tvoří vázaný chlor, voda je cítit po chloru a chlor zároveň ztrácí účinnost! V takovém případě je možné ji postupně snížit přidáním dvojnásobné dávky přípravku pH- přímo do bazénu! Přípravek neřeďte, ředěním se snižuje jeho účinek na snížení celkové alkality. V případě potřeby postup několikrát opakujte. Udržování správné hodnoty celkové alkality snižuje spotřebu přípravků na úpravu pH a zároveň díky stabilizaci pH na doporučených hodnotách zvyšuje účinnost chlorových přípravků, ale i vločkovačů a přípravků proti řasám. Návod: Před použitím přípravku změřte hodnotu celkové alkality pomocí proužkového testeru. Pokud je nižší než 80 ppm, přidejte přípravek Marimex Alkalita Plus a pokud je vyšší než 120 ppm, přidejte přípravek Marimex pH minus. Dávkování: Pro zvýšení alkality o 10 ppm přidejte 18 g přípravku na 1m3. Potřebné množství vypočítejte podle objemu svého bazénu. Odměřené množství prášku rozpusťte v několika litrech vody a roztok vlijte do bazénu v oblasti přítoku vody (případně do sběrače nečistot) za provozu filtračního zařízení. V jednom kroku nezvyšujte alkalitu o více než 50 ppm. Pokud je nutná větší úprava alkality, proveďte další dávkování až po dostatečném promíchání vody.

Technické údaje:

  • objem: 0,9 kg
  • druh chemie: granulát

Obsah balení:

  • 1 x alkalita plus

Litujeme, ale tento produkt není v tuto chvíli dostupný u nás, ani u našeho dodavatele. Je reálné, že ho bude opět možno objednat za několik dnů nebo týdnů, ale konkrétní datum naskladnění Vám bohužel v tuto chvíli nedokážeme sdělit.

Doporučujeme nahlédnout do kompletní kategorie Čištění bazénů a vody, ve které najdete podobné produkty skladem s dodáním 2-3 dny až k Vám domů. (Do této kategorie můžete přejít přes hlavní horní menu, nebo stiskem tlačítka níže)

11 Ostatní výrobky ve stejné kategorii: