Kategorie

Zvolit klasický, nebo nůžkový párty stan?

Zvolit klasický, nebo nůžkový párty stan?

Ať už si pořizujete zahradní párty stan na jakoukoliv příležitost, je třeba zvážit několik hledisek. Jedním z nejdůležitějších je pak volba správné konstrukce. Zahradní párty stany lze rozdělit dle konstrukce do 2 základních skupin- klasické a nůžkové.

Klasické párty stany a altány

Stany klasické konstrukce mohou nabývat nejrůznějších rozměrů i tvarů. Jsou tvořeny konstrukcí z kovových, u levnějších modelů někdy i plastových trubek a samotné plachty, která je na konstrukci natáhnuta. Celé řešení je pak podobné jako u klasických kempinkových stanů především starší generace. Stany mohou být vybaveny stěnami s okny, nebo se zipem (sloužící většinou jako vchody). Trubky konstrukce, stejně jako kolíky stabilizačních lan musí být u tohoto typu stanů zapíchnuté v zemi, takže je možno tyto klasické párty stany využít pouze na trávě, hlíně, nebo na jiném měkkém podkladu. Klasická konstrukce stanu nesnižuje výšku prostoru pod jeho střechou, takže pro Vás může být vhodnější, pokud do něj chcete umístit vyšší předměty. Díky propojení se zemí a stabilizačním lanům jsou tedy párty stany a altány vhodné především na travnaté plochy a k dlouhodobější instalaci, kdy zůstává stan na místě několik dnů.

Nůžkové párty stany a altány

V posledních letech je patrný zvyšující se zájem o stany a altány s nůžkovou konstrukcí, které mají oproti klasickým stanům 2 zásadní výhody:

1. Stan rozložíte a opětovně složíte během několika minut

2. Stan je možno postavit na jakémkoliv podkladu včetně asfaltu, betonu apod.

Z výše uvedených důvodů se stala nůžková konstrukce stanů velmi populární a používají je všichni, pro které je důležitá mobilita a možnost postavit stan prakticky na kdekoliv (firmy pro nejrůznější prezentace, venkovní prodejci, závodní týmy, ale i běžní vlastníci zahrad, kteří nechtějí být vystaveni rozmarům počasí při grilování apod., avšak nechtějí mít na zahradě neustále rozložený nevzhledný stan). Nůžkové párty stany jsou vybaveny kovovou konstrukcí, kterou je možno u menších stanů 3x3 m rozložit a opětovně složit i v jedné osobě. (u stanů nad 3x6 m doporučujeme pro manipulaci alespoň 2 osoby). Jejich konstrukce je samonosná, takže nepotřebuje žádné ukotvení do země.

 

Přejít na nabídku zahradních párty stanů