Kategorie

Inspirace nábytku

Inspirace nábytku

V oblasti módních trendů pro nábytek do vaší domácnosti se objevuje nový směr. Zatímco v posledních letech hrál první housle tzv. skandinávský minimalistický styl, který se v interiéru příliš nepodepsal, nyní se ke slovu dostávají výraznější barvy a tóny.

Zdá se to sice trochu kontrastující, když barvou roku 2017 byla zvolena výrazná popelavě modrá, ale je nutné si uvědomit, že nelze všechno směstnat do jednoho pokoje. Výrazné mohou jednotlivé kousky nábytku být nejen svým barevným provedením, ale také stylem nebo jejich kombinací. Retro nábytek se sice v českých domácnostech objevuje, ale stejně jako ultra moderní nábytek není příliš častý.

Klasičtější je jistý střed, tedy i kombinace několika stylů a tzv. od každého něco, což při správném nakombinování může tvořit harmonický vnitřek. I když jsou tu domovy především od toho, abychom si měli kde odpočinout a načerpat nové síly, s rokem 2017 do nich vniká také barva a život. Taková varianta se většinou týká levnějšího nábytku.

Modrá, zelená a fialová

Zatímco v minulých letech byla nejčastější barvou na nábytku meruňková, světle zelená nebo šeříková, nyní se můžete setkat například se sedacími soupravami v odstínu ametystu, tyrkysu nebo červeného vína. Nábytek je hravý a veselý, i přes svou barevnost nepůsobí v interiéru nijak násilně. Takto výrazná může být dále například deska jídelního nebo konferenčního stolku, sedací souprava, dveře skříňky či poličky. Nebojte se kontrastu a hrajte si s barvami v interiéru tak, aby vše vypadalo harmonicky.

Nekombinujte příliš mnoho těchto výrazných barev, mohli by se totiž tlouct a to by působilo nehezky a na pohled velmi nepříjemně. Nábytek pro rok 2017 je odrazem života, naděje a především hravosti a kreativnosti.

Pokud se ale obáváte takto velkých zásahů, vyzkoušejte nejdříve takto silně vybarvené doplňky do domácnosti, jako jsou závěsy, přehozy, deky nebo dekorační polštáře.