Kategorie

Funkční prádlo pro podzimní práce na zahradě

Funkční prádlo pro podzimní práce na zahradě

Na podzim máme všichni na zahradě spoustu práce jako je sklízení úrody, rytí, hrabání listí, úklid, celková příprava zahrady na zimu apod. Ale stejně, jako je práce odlišná od jara a léta, stejně tak je třeba volit jiné oblečení a spodní prádlo. Klasický vaťák, obyčejná starší zimní, nebo podzimní bunda, případně montérky s klasickými “podvlékačkami“ jsou sice použitelné, ale z hlediska pohybu nejsou zrovna ideální.

Pánské funkční spodní prádlo je pro práci v chladnějších dnech ideální

Pokud se chcete chránit před chladem a současně zajistit dobrý odvod vlhkosti od těla, pak je vhodné si pořídit pánské funkční prádlo- ve většině případů se jedná o spodní díl podobný klasickým “podvlékačkám“ a horní díl ve stylu trička s krátkými, nebo dlouhými rukávy. Funkční prádlo je ale vyrobeno ze speciálních materiálů, které Vás výtečně zahřejí, ale přitom odvedou pot směrem od těla do vrchních částí oděvu. Proto je vhodné na ně obléknout jakýkoliv klasický kousek oblečení ideálně z bavlny, která pot zachytí. Funkční pánské spodní prádlo pak tedy funguje především jako hradba mezi Vaší pokožkou a vlhkým oděvem, takže Vás udržuje v suchu a příjemně hřeje.

Jaké funkční spodní prádlo vybrat?

Doporučujeme vybírat osvědčené výrobce, jako je například česká Moira a nejlépe si zajistit reference na příslušného výrobce, ideálně i typ materiálu. Funkční prádlo je vyráběno v různých tloušťkách, ze kterých můžete vybírat jak tenší pro běžnou podzimní práci na zahradě, tak i silnější provedení (někdy řešené jako celé overaly) vhodné například pro zimní práce v lese. Takové oblečení pak můžete využít nejen na zahradě, ale také při nejrůznějších sportech, výletech apod. Zkrátka ve všech případech, kdy se budete výrazněji pohybovat v chladnějším prostředí a zapotíte se.