Kategorie

Mnohdy je výhodnější zakoupit starší byt a zrekonstruovat jej

Mnohdy je výhodnější zakoupit starší byt a zrekonstruovat jej

Když stavíte dům nebo rekonstruujete velký byt, nemůžete počítat s tím, že s vámi budou děti, až dospějí, bydlet i nadále. Je lepší se smířit s představou, že jakmile dospějí, opustí rodné hnízdo a přestěhují se za svým partnerem, do míst, kde snadněji seženou práci nebo třeba také do zahraničí. I to je jedna z možností, i když o ní rodiče často neradi slyší, protože se jim potomek vzdálí až příliš z jejich dohledu a nebudou s ním moct trávit tolik času, kolik by chtěli. To přímo váš případ není, protože vaše dítko se po ukončení studia rozhodlo přestěhovat z rodného města Prahy do Brna. Toto město jej učarovalo a chce v něm trávit svůj volný čas, pracovat v něm a třeba si také najít toho pravého partnera.

Zkušenosti z předchozí rekonstrukce můžete uplatnit u rekonstrukce dalšího bytu

Do snů vašich dětí není radno mluvit, stejně si je prosadí a jdou si za svými cíly, mnohdy i přes vůli rodičů. Proto jeho rozhodnutí schvalujete a pomůžete mu najít vhodný byt. Jste limitovaní cenou, proto hledáte spíše starší byt, jehož pořizovací cena je mnohem výhodnější, než u bytů nových, a který se dá poměrně snadno zrekonstruovat. Našli jste přesně takový, jaký jste potřebovali, nedaleko od stanice metra. To je důležité pro rychlou dostupnost ostatních městských částí. Čím dále je byt od stanice metra, tím se neúměrně prodlužuje cestování do zaměstnání, i když je toto místo vzdálené pouze několik kilometrů.

Nedávno jste rekonstruovali váš byt a všechny práce spojené s rekonstrukcí jste svěřili společnosti Rekonstrukce bytů Brno. Tato firma se vám velmi osvědčila a byli jste s jejími službami maximálně spokojení. Hlavním požadavkem bylo dodržet rozpočet, který si celá rodina na rekonstrukci vyčlenila. Od toho se odvíjely navrhované změny, které za stávajících cenových podmínek bylo možné zrealizovat. Zkušený architekt společnosti Rekonstrukce bytů Brno se pustil do práce a citlivě navrhl všechny změny, samozřejmě po předchozí konzultaci s majiteli bytu. Přesně podle jejich představ o stylu a barevnosti prostorů a také bytových doplňků vytvořil architektonický návrh a společně s podrobnou kalkulací jej předložil majiteli bytu ke schválení. Návrh se líbil a ani cena nepřekročila plánovanou hranici, proto mohl dát majitel bytu svolení k tomu, aby se řemeslníci ze společnosti Rekonstrukce bytů Praha pustili do práce a ze zastaralého bytu vytvořili moderní a útulné bydlení.